Fa beltéri ajtó

Beltéri ajtó kínálatunk laminált, technikai, dekodur, furnéros és festett kivitelben készülnek. Speciális tűzgátló beltéri ajtókat is megtalál kínálatunkban.

Fa beltéri ajtók

Minden egyes ajtót egyedi megrendelésre és méretre készítünk. Filozófiánk a vevő-eladó-gyártó közti személyes kiszolgálásra épül, a személyesen, egyedileg felmerülő igény kielégítésére.

Ennek a „mérték utáni szabóság” komplex szolgáltatásnak mi a gyártói oldalát képezzük, fő partnereink a vevőkkel közvetlen kapcsolatban álló kereskedők, asztalos vállalkozók, kivitelezők, tervezők, ők a felmérés, modellválasztás, beszerelés feladatát végzik.

Filozófiánk másik pillére, hogy noha nem gyártunk bútort, fontosnak tartjuk, hogy bútor és belső ajtó közt összhang jöjjön létre, ezért anyagválasztékunkat úgy alakítottuk ki, hogy felületazonos lehessen ez a két nagy belsőépítészeti elem.

Minden egyes beltéri ajtót a megadott méretre és modelltípusra gyártunk. A „Mérték utáni ajtó” komplex személyre szabott szolgáltatásból, melyet Önnel összefogva végzünk, az Önök feladata a nyílás felmérése, majd az ajtó beépítése, mi pedig a megadott méretre legyártjuk az terméket.

Méretválasztékunknak sem nyílásméretben, sem falvastagságban nincsenek korlátai. Az ajtólap éle lehet sarkos vagy holkerral induló karnis él. A zár kulcsos, WC-fordítós vagy cilinderbetétes. Az ajtópánt falcos ajtóknál kétrészes, háromrészes vagy 3D-s takarósapkával, stumpfos ajtóknál Tectus illetve SFS-Intec, technikai ajtóknál előírás szerint VN vagy VX. Kívánság szerint kiegészítő vasalatokkal, és kilinccsel is felszereljük az ajtót.

Laminált fa beltéri ajtó

fa belteri ajto Az ajtó utólagos beépíthetősége átfogalmazta az ajtó értelmezését.

Már nem kizárólag épületszerkezet, mely az építőmesteri munkák során kerül a helyére, hanem az utólagos beépíthetőségből létrejövő cserélhetőség rokonította a bútorral. Ez hozta a gondolatot, hogy anyagában is rokonítsuk a két belsőépítészeti elemet.

Az ajtógyártáshoz számunkra laminált lemez készül - mely 5 mm-es HDF-re magas hőmérsékleten impregnált mintás papír préselésével előállított hő, karc, vegyszer-álló felületet - hasonlatosan a CPL, HPL lemezekhez, és bútorlapokhoz, melyek ugyanezzel az eljárással készülnek, csak más hordozóra.

Ezt a lemezt használjuk az ajtólap kétoldali fegyverzetére és a tokmagra. Az ajtó élére, a tok borítására és az üveglécekre papíralapú lakkozott fóliát ragasztunk. Az ajtólap papírrácsbetét vagy tömör könnyített forgácslapbetét bélést, vasalat fogadására alkalmas réteges szerkezetű MDF éllécet kap.

Tovább a laminált fa beltéri ajtók oldalra >>

Techikai beltéri ajtó

Nedvestéri, tűzgátló, hangszigetelő és sugárvédő ajtók.

Tovább a technikai fa beltéri ajtók oldalra >>

Dekodur fa beltéri ajtó

fa belteri ajto A Dekodur az extravagáns és kísérleti HPL dekorlemezek gyártásában úttörő cég. Különleges síkfelületű teli ajtókat készítünk az anyagaik felhasználásával.


Az ajtólap felületére a nagy variációban készülő valódi fém felületű dekorjait használjuk, a tokra és az ajtó élére pedig a valódi szálcsiszolt rozsdamentes bevonatú lemezük kerül - illetve egyes típusokhoz egy¬színű festett tokot és ajtóélt ajánlunk.

Másik fontos anyaguk a szintén ajtólap-felületként használt gravírlemez, mely különböző színű két ré¬tegből áll, a kimart minta-vonal az ajtó felületétől elütő színű ezáltal. Szintén festett tokkal ajánlott.

A Dekodur lemezeket is alapvetően bútorgyártók használják, tehát a bútor és ajtó ezzel a felhasználással is könnyen jól összhangba hozható.

Tovább a dekodur fa beltéri ajtók oldalra >>

Furnéros fa beltéri ajtó

fa belteri ajto A furnér 0,6 mm vastag falap, mely a fatönk hámozásával keletkezik, változó szélességű és hosszúságú kötésekből áll.
A furnérteríték készítésekor az egyes elemeket illesztéskor régen varrták, manapság élben ragasztjuk.

Fontos hangsúlyozni, hogy mivel a furnér élő anyag, ahogy kétszer tökéletesen egyforma fa sincs, két tökéletesen egyforma furnérminta sem állítható elő belőle. Éppen ezért gyártás előtt mintadarab egyezte-tését mindenképpen javasoljuk.

A furnér felülete pácolható, és selyemfényű lakkozást kap.
Az ajtólap szerkezete: A kétoldali fegyverzetet a 3 mm vastag mdf lemezre ragasztott furnér adja, közöttük vagy papírrácsbetét merevítéssel, vagy könnyített lenrostalapú forgácslapbetéttel.

Az ajtó éle vasalatok fogadására alkalmas réteges élléc, a felületén furnérozva. Igény esetén mindez készülhet élkeményfával. Az átfogó tok szerkezete: mdf-ből gyártjuk, a felületén furnérozva.

Tovább a furnéros fa beltéri ajtók oldalra >>

Festett fa beltéri ajtó

fa belteri ajto Hagyományos festett ajtóink is MDF-fapótló szerkezetűek, ezzel kizárva a későbbi mozgások okozta repedések megjelenését.

Bármely RAL vagy NCS kód alapján selyemfényű festékkel magasnyomású kamránkban felületkezeljük az ajtót.
Az ajtó szerkezete megegyezik a laminál-téval.

Tovább a festett fa beltéri ajtók oldalra >>

 

 

 

 

 

 

Üvegezési opciók, beltéri ajtó tervezés

A beltéri ajtóinkhoz választhat különböző berakási, üvegezési opciókat. Az üvegezési opciók ajtótípusonként eltérőek lehetnek, pontos felvilágosításért keresse fel szaküzletünket.

Beltéri ajtaját megtervezheti a következő linken. A megtervezett beltéri ajtó paramétereivel keresse fel szaküzletünket, ahol a saját tervei alapján gyártjuk le Önnek a kívánt ajtókat!

A tervező programot a következő linken keresztül érheti el,
KATTINTSON IDE: www.full.co.hu

 

Vissza a lap tetejére